Hoe verdeel je je tuin

In een tuin kun je veel verschillende dingen aanplanten en er kunnen ook diverse activiteiten worden gehouden. Het is daarom belangrijk om de tuin in te delen, zodat alles op de juiste plek komt te staan en je optimaal kunt genieten van je tuin. Je kunt je tuin indelen door middel van heggen, borders, terrassen, paden of pergola’s.

Hoe deel je je tuin in?

-De meeste tuinen worden ingedeeld in verschillende ‘ zones’. Dit betekent dat je bepaalde areas in je tuin gebruikt voor bepaalde activiteiten.
-De commonste manier om je tuin in te delen, is door het gebruik van paths of borders. Paths zijn paden die je door je tuin leiden en borders zijn bedden langs de rand van je tuin.
-Het is belangrijk om rekening te houden met de zon wanneer je je tuin in gaat delen. Zorg ervoor dat er voldoende schaduw is voor de warme middagen en genoeg zonlicht voor de winterzon.
-Wind kan ook een factor zijn waarmee je rekening moet houden bij het indelen van je tuin. Zorg ervoor dat er genoeg beschutting is voor winderige dagen.
-Als laatste is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel onderhoud je tuin nodig heeft. Sommige planten en struiken groeien sneller dan andere en hebben daardoor meer onderhoud nodig.

Hoe deel je je tuin in? – 5 tips voor een perfecte indeling

Hoe deel je je tuin in?

Wanneer je een tuin hebt, moet je soms beslissen hoe je de ruimte wilt verdelen. Als je geen idee hebt, kun je altijd wat research doen of vrienden en familie vragen wat zij ervan vinden. Sommige mensen willen een gazon, terwijl anderen liever bloemen of groenten willen. Misschien wil je zelfs een combinatie van alles! Wanneer je weet wat je wilt, is het tijd om te beslissen hoeveel ruimte elk deel van de tuin inneemt. Dit kan eenvoudig zijn als je alleen een gazon en bloemen wilt, maar het wordt moeilijker wanneer je verschillende soorten planten en struiken wilt. Eén manier om dit te doen is door afbeeldingen te zoeken op internet of in tijdschriften en dan na te bootsen wat jij leuk vindt. Je kunt ook eenvoudig lijnen trekken met behulp van touw of stokken om te zien hoe alles bij elkaar past. Wanneer je tevreden bent met de lay-out, is het tijd om aan de slag te gaan met het planten!

1. Hoe groot is je tuin?
2. Wat voor soort tuin wil je?
3. Wat voor planten wil je in je tuin?
4. Wil je een gazon in je tuin?
5. Hoeveel tijd wil je besteden aan het onderhoud van je tuin?