HONDENDAGOPVANG

 

Bordercollie Kennel

17 juni 2019 is Conwenna definitief gesloten. Vrijdag 14 juni 2019 is de laatste mogelijkheid voor dagopvang en pension

Onze Roedel

Een hond vertelt…

dutchyAls ik zo vrij mag zijn, wil ik mijn aardse roedel aan u voorstellen:

Ik ben Dutchy, een Schotse Collie van 15 jaar oud. Sinds 12 februari 2009 heb ik het tijdelijke voor het eeuwige ingewisseld. Ik wil u mijn verhaal vertellen vanaf mijn Hemelse Troon. Ik was dan ook de oudste van het hele stel. Ik ben in 1994 bij mijn bazin terecht gekomen als een pup van 10 maanden oud. Ik kwam van een boerderij in Aalten, vlak bij de grens met Duitsland. Ik ging van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met mijn moeder het bos en de weilanden in. Een heerlijk leventje, maar verder had ik nog maar weinig van de wereld gezien. Mijn nieuwe bazin woonde toen in Veenendaal met druk verkeer en veel enge en nieuwe geluiden. Ik was zo bang voor alles dat ze voor mij een speelkameraadje erbij kocht, hopende dat ik meer steun en plezier zou krijgen. Dat was Lavos, een Border Collie.

Een heerlijk bolletje wol. We werden al snel maatjes en ik leerde hem de fijne kneepjes van het leven. Maar mijn bazin, laten we haar Loes noemen, had geen flauw besef wat voor nieuwe hond ze in huis had gehaald. Een Border Collie heeft veel beweging en denkwerk nodig. Gelukkig was ze toen ook al sportief en actief aangelegd, dus dat kwam wel goed. Maar Lavos wilde meer….!! Lavos wilde achter de schapen aan!! Toen Loes dat in de gaten had, is ze naar een trainingsadres gaan zoeken waar ze met Lavos kon gaan trainen. Maar toen sloeg het noodlot toe….
 

Tijdens onze avondwandeling waar altijd veel gespeeld en gerend werd, kreeg Lavos een ongeluk, waaraan hij 1.5 dag later aan overleed.  Mijn bazin was er stuk van en anders ik wel. Liep de hele dag in één gedoken, sliep veel, at en dronk niet. Ik miste mijn speelkameraadje te veel! Maar niet al te lange tijd daarna stond Loes voor mijn neus met weer een bolletje wol! Dat was Abbadan.

 

 

Abbadan
Uiteraard ook een Border Collie. Maar de hel brak los, wat een doerak. Ik kon Abbadan gewoon niet bij houden. Alles wat ik hem probeerde te leren werd door Abbadan aan zijn laars gelapt. Ik zag dan ook regelmatig dat mijn bazin met haar handen in het haar zat. Er was geen beginnen aan….. Ik probeerde haar te helpen, maar van de regen in de drup. Gelukkig is Loes met Abbadan naar een puppycursus gegaan en werd zijn gedrag langzamerhand beter. Maar ook Abbadan wilde meer….. (zucht) Ook hij wilde achter de schapen aan. Uiteindelijk heeft Loes een trainingsadres gevonden waar ze nu nog altijd traint. Abbadan kon zijn ei goed kwijt, maar luisteren, ho maar. Verschrikkelijk! Ik kreeg weer een déjà-vu van zijn puppytijd. Abbadan was nu weer heerlijk aan het puberen!! Al met al heeft mijn bazinnetje veel van deze tijd geleerd. Want hoe goed wij thuis ook kunnen luisteren, zo slecht luisteren wij zodra ons echte instinct boven komt. Inmiddels was Loes getrouwd en woonden Abbadan en ik op de Veluwe. Een heerlijke omgeving en iedere dag lange boswandelingen! Maar uiteraard werd er weer roet in mijn eten gegooid. Mijn bazin en inmiddels nieuwe baas wilde hun droom achter na. Een hutje op de hei, dat leek hen wel wat. Zucht…… Ik dacht….. niet weer verhuizen, hè! Ja wel, op een mooie dag in december werd de boel weer ingepakt en werden we met de hele zooi getransporteerd naar de Betuwe. Ik moet toegeven… mijn bazin en baas hebben goede smaak, want wat ik zag, overtrof eigenlijk al mijn verwachtingen. Een mooi wit boerderijtje met een weilandje erbij. Veel ruimte om te rennen en te spelen voor het jonge spul en ik kan tenminste rustig van mijn oude dag genieten en eens echt op mijn lauweren gaan rusten. Tja, dat had ik dus gedroomd. Er kwam al gauw een nieuwe pup bij, dat was Balou. 

Balou
Een Border Collie naar mijn hart.
 Want eindelijk trof ik een Border aan die niet eens een keer meer wilde. Balou had geen zin in schapen. Dit tot groot ongenoegen van mijn bazin.
Maar hoe dan ook, het werd me allemaal te veel om een roedel van 5 bij elkaar te houden. Ik dacht geef mijn portie maar aan Fikkie, uhh…  Abbadan. Ik heb mijn scepter toen maar overgedragen. Gelukkig net op tijd, want Loes had weer een nieuwe Border Collie erbij.

Ginger
Dat werd Ginger, de sluwe heks.  Wat een hond zeg. Binnen “no time” probeerde Ginger de hele boel te bestieren. Ginger wilde maar 1 ding en dat was werken!
 Ik hield mijn hart dan ook vast, maar mijn bazin heeft erg veel geduld en aan Abbadan heeft ze ook goede hulp, die samen met haar de orde binnen de roedel handhaaft.  Nadat mijn bazin een tijd met Ginger had getraind, viel haar oog op Joy...

Joy
Een super Bordercollie, die haar naam leeft! Ze is de vreugde van mijn bazin’s leven! Maar Joy was hels met de schapen. Joy en Loes hebben zelfs wedstrijdjes gelopen, maar het was een “tough nut to crack”. Tegenwoordig kan je Joy vinden, lekker struinend om en rond de boerderij en aan het genieten van een welverdiende pensioen met haar 15 jaar.en in goede conditie!
Ondertussen had mijn bazin Loes zich in hondengedrag. .. wat als gevolg heeft dat u professionele gehoorzaamheidstrainingen voor uw pup en hond kunt komen volgen, naast ook leren schapendrijven met Bordercollies, en er zijn mogelijkheden voor dag-en vakantie opvang voor uw hond.

Nu geeft Loes les met verschillende Bordercollies, die haar altijd terwille zijn. Meestal is het Fly. Maar met enige regelmaat ook Sal en Mowgly. De nieuwe aanwinsten zijn Boy en Waga worden momenteel door Loes aangetraind. Allemaal fantastische leuke, lieve, grappige Bordercollies, allemaal met hun eigen karakter en hun eigen gevoel voor humor!

De recente verandering is dat mijn medeheerser zich rechts van mij op mijn hemelse troon heeft gevoegd. . Eind maart 2014 besloot Abbadan dat zijn tijd hierop aarde was gekomen. Hij draaide  al 16.5 jaar mee.  Genoeg is genoeg dacht hij.. Vrij onverwachts voegde Mowgly zich ook  op  5 januari 2015   bij onze Hemelse Clan. Voor mij gezellig zodat we onze Goddelijke taken kunnen verdelen.


Mijn hemel…onze bazin geeft ons zelfs hier boven nog werk!  Om slechts één voorbeeld te geven ze heeft een heel vreemd hondenmeisje  onze aardse roedel toegelaten. Een hond die is totaal niet op ons lijkt, maar waar Loes helemaal gek mee is.. 

Nala Dit vreemde meisje heet Nala en ze is een Boerboel, naar verluidt. Het gaat mijn collie brein te boven wat ze met dit merkwaardige hondenmeisje moet, maar goed….. dat is weer een ander verhaal. Voor alle duidelijkheid mijn aardse roedel bestaat nu uit Joy, Fly, Sal, Mowgly, Waga, Boy, allemaal Bordercollies, dan een Boerboel Nala en 1 onverstaanbaar Pools hondje, Kleo genaamd.

Kleo komt uit Polen en was een zwervertje en Loes droeg dit zwervertje een zeer warm hart toe. En laat ik u vertellen dat deze kleine onverstaanbare dame de baas is over alles. Met 1 pittig blafje van haar kant doet menig stoute hond zich weer herrinneren hoe het nu eigenlijk wel hoort. Maar dat moet ook!

Het zal u  inmiddels wel duidelijk zijn dat  door de jaren heen veel veranderingen zijn  geweest in mijn aardse roedel. Honden die zijn gekomen maar ook helaas weer die moesten gaan omdat je nu eenmaal niet alles kan aanhouden.  Ik daarentegen,  heb nu samen met Abbadan en rebel Mowgly voor de eeuwigheid gekozen en kunnen vanaf een wolkje e.e.a in de gaten houden.  Het zal wel even wennen zijn, maar ik heb er geloof in dat ze het zonder onze bezielende begeleiding ook wel kunnen rooien…
 
Het gaat u allen goed!

hondenpootje