HONDENDAGOPVANG

 

Bordercollie Kennel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

 

Per 1 oktober 2014 mag GedragsInstituut Conwenna naast een Bordercollie Kennel zich nu ook een officieel erkende Boerboel Kennel noemen.

 

img040kopie

jonge honden

1e bericht inzake uitbraak Parvo

De laatste weken heeft Dierenkliniek Putten meerdere, volwassen honden behandeld met ernstige, vaak bloederige diarree en braakklachten. Enkele honden zijn ondanks intensieve behandelingen overleden. Na veel onderzoek lijkt het inmiddels vrijwel zeker dat de klachten veroorzaakt worden door een Parvo virus. Ook in andere delen van Nederland speelt deze problematiek. We sluiten niet uit dat het een variant is van het al langer bestaande Parvo virus, omdat er ook honden ziek zijn geworden, die gevaccineerd waren. De meeste honden die erg ziek waren, waren echter onvoldoende gevaccineerd of recent verhuisd naar een ander adres. De combinatie onvoldoende bescherming, te laat of niet vaccineren en stress lijkt honden vooral erg kwetsbaar te maken voor de infectie. Het advies is dus om:
 1) Elke vorm van diarree zeer serieus te nemen.  Wacht niet tot uw hond sloom is alvorens de
 dierenarts te bezoeken.
 2) Vermijd plaatsen waar veel honden worden uitgelaten.
 3) Zorg voor een Parvo vaccinatie die niet ouder is dan 9 maanden.
 4) Als u meerdere honden heeft, wees dan voorzichtig met de aanschaf van nieuwe honden.

2e bericht inzake uitbraak Parvo

Dierenkliniek Putten wil even een aanvulling plaatsen op de eerdere berichten over de constatering van het Parvo virus.Er is namelijk wat paniek ontstaan onder hondenbezitters, dit is absoluut niet nodig. Om een en ander te verduidelijken:

Dierenkliniek Putten heeft positieve testen gehad van zowel honden die het overleefd hebben als honden die er aan overleden zijn en het speelt sinds 3 weken. Er wordt verder onderzoek gedaan door een gespecialiseerd laboratorium in Utrecht. Waar gaat het om? Het gaat hierbij NIET om de “gewone” huishond die zijn jaarlijkse entingen heeft gehad, deze lopen weinig risico, tenzij ze in zwaar besmet milieu komen. De risicogroep betreft jonge honden, honden die alleen in de jeugd geënt zijn (dus geen herhalingsenting gehad hebben daarna), honden in grote groepen en oudere honden die gevoelig zijn op het maag-darmkanaal. De kliniek adviseert hierbij extra alertheid en geeft als advies een herhalingsenting.

Voor de rest extra alertheid bij hondenuitlaat plaatsen en breng uw hond niet in contact met honden die diarree hebben. Waar wordt uw hond tegen geënt ? De jaarlijkse enting bevat bescherming tegen de Ziekte van Weil, Hondenziekte, Hepatitis en Parvo (dit wordt in de volksmond een cocktail genoemd). De cocktail geven we 1x in de 3 jaar en elk jaar Ziekte van Weil en evt Kennelhoest. Er moet niet onnodig vaak geënt worden maar in tijden van hoge infectiedruk kan het verstandig zijn om de Parvo vaccinatie eerder te geven. Let hierbij wel op bovenstaande gegevens!

Lees 387361 keer Laatst aangepast op dinsdag, 19 mei 2015 16:45