HONDENDAGOPVANG

 

Bordercollie Kennel

17 juni 2019 is Conwenna definitief gesloten. Vrijdag 14 juni 2019 is de laatste mogelijkheid voor dagopvang en pension

Gezondheid en verzorging

 entingen hond

"Hoe houd ik de dierenarts zover mogelijk weg??"  Dat is een vraag waar wij ons zeer regelmatig mee bezig houden. Gewoon omdat wij onze honden zolang mogelijk gezond bij ons willen houden.  Wij hebben niet de kennis van een dierenarts of Natuurgeneeskundige, verre van dat zelfs. Maar wij zien ons meer in de rol van een ervaringsdeskundige en zien  wat voeding en  suppletie met onze honden doet. Gezondheid is zoals we allemaal weten een dynamisch proces. Een beetje autorijden zelfs, hier en daar wat bijsturen, zodat we niet gigantisch uit de bocht vliegen. Dat is wat wij bij onze honden maar vaak ook onze gasthonden proberen te doen. Diverse onderwerpen komen aanbod. De kennis welke ik met u deel is kennis waarover ik nu beschik maar is tevens dynamisch in verband met "voortschrijdend inzicht".  De Wetenschap kan ook steeds verder kan kijken in diverse processen en Diervoerders gaan ook snel met nieuwe toepassingen  en inzichten voor wat betreft allerlei voedingsprocessen. .  Indien u aanvullende opmerkingen en suggesties heeft zijn deze altijd zeer welkom en kunt u deze altijd aan ons laten weten via de mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of droppen in onze Ideeënbus.

 

Huisvesting en Huiskameropvang

MiloVoor de diversiteit binnen de opvang zorgen we dan ook voor verschillende soorten verblijven. Ruime kennels, maar zonder uitlooprennen, groepsverblijven en de Hondenhuiskamer.

Huiskamer-opvang Aan deze plek worden wel duidelijke eisen aan de hond gesteld op het gebied van sociaal gedrag en zindelijkheid.

***Alle honden lopen, welliswaar in etappes tussen de 6 en de 8 uur per dag buiten, tijdens de Dagopvang.  Uiteraard zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. Over het algemeen lopen de honden - onder toezicht- buiten in kleine roedeltjes, maar soms zijn er honden die liever alleen “op pad “ gaan, . Ook daar bieden wij genoeg mogelijkheden toe.

Overleg met de medewerkers van Conwenna wat de behoeften van uw hond zijn of geef dit aan tijdens het intakegesprek.  En kijken wij wat wij voor u en uw hond kunnen betekenen.

***m.u.v. pups, oudere honden, honden met gebreken en/of speciale behoeften.

Dagopvang

20140514 163252 kopieDe Dagopvang is er voor de hond maar zeker ook voor u! Zo kunt u een gerust hart naar uw werk zonder ongerust te zijn of uw hond het wel naar zijn zin heeft.  Uw hond zal door ons heerlijk worden verzorgd en kan zich uitgebreid vermaken met andere honden, maar kan ook alleen buiten lopen als uw hond dat prettiger vindt.  Voor de dagopvang vragen wij u het eten voor uw hond zelf mee te nemen. Eventuele snoepjes en kauwbotjes worden door ons verstrekt, tenzij anders is aangegeven.  Kijk onder het kopje Contactgegevens voor de openingstijden van De Dagopvang.

 IMG-20140701-WA0003

IMG-20140701-WA0007  IMG-20140701-WA0004

20141105 154500

Speciale workshops

Sal en schapen1Workshop "Dierect" 

De methodiek is "Het spiegelen met Bordercollies"

Dit is bestemd voor een ieder die behoefte heeft aan meer inzicht in zichzelf, zijn vastgelopen in hun gevoelswereld of verdere ontwikkelingen of om weer extra stappen binnen zijn of haar eigen proces te kunnen maken. Deze  workshop is m.n. opgezet om zoveel mogelijk obstakels in uw proces zichtbaar te krijgen en deze “handen en voeten” te geven, zodat u weer verder kan met uw proces

“Terug naar de basis” De basis is waaruit je kunt en mag gaan voelen en mag leren open te staan voor je omgeving. U zult tijdens deze workshop ervaren welke invloed dit heeft op de dieren. Dieren, in dit geval Bordercollies en schapen, zijn eerlijk, oprecht en hebben geen verborgen agenda. Daarnaast is de Bordercollie een zeer intelligent en gevoelig hondenras en bij uitstek geschikt voor dergelijke Workshops.

Zowel de Bordercollie als wel de schapen zullen u  “dierect” beantwoorden vanuit hun gedrag en intuïtie. "Spiegelen" wordt dit ook wel genoemd. Het geeft heldere inzichten hoe u in het leven staat en omgaat met  problemen in privé en zakelijke sfeer. De diepgang van deze workshop wordt uiteraard in overleg met u bepaald.

Meer informatie? Laat u graag welke persoonlijke doelstellingen u beoogd?

nieuwe foto voor het schapendrijven kopie foto workshop dierect kopie

 


**Vraag naar de voorwaarden